søndag, 20 august, 2017
   
Skrift

Ny statusrapport fra Kvam Grendehus

Huset str 120

Denne gangen vil vi informere om utvendig maling av huset, hjertestarter og Wifi

Utvendig maling av Grendehuset
Dette har stått på investeringsplanen noen år. Når vi hadde «Mosedugnaden» fikk vi veldig positiv respons og støtte og vi i styret ble motivert til å komme i gang med malingsjobben forholdsvis fort.

Da barnehagen sto ferdig valgte styret i oktober 2015 «Morgendis» til denne delen av bygget. Når vi nå skal male resten av huset har vi diskutert om vi skal bruke denne fargen eller holde oss til en rødfarge. Vi endte opp med å velge «Rørosrødt». Dette ut fra at:

  • Vi synes grendesentret blir litt «sterilt» hvis alle husene skal ha samme farge
  • Økonomi og gjennomføringsmulighet i 2017. Grendehuset ligger foreløpig an til ett større underskudd enn budsjettert. Ved å velge en rødfarge slipper vi unna med ett malingsstrøk i år og vi vet at dette lar seg gjennomføre. Skulle vi valgt en lysere farge måtte vi ha flere strøk for å få det fint.

Vi trenger dugnadsfolk og vi har forespurt grendekontaktene for mosedugnaden om å hjelpe oss med å be bygdefolket om hjelp. Har du mulighet – Ta gjerne kontakt med. Slike tidsbegrensa dugnader er både morsomme og sosiale. Vi skal ha møte med Grendekontaktene mandag 19/6 og da legger vi også en framdriftsplan. Styret mener å ha kontroll på det meste av praktiske, men vi er ikke fagfolk så plutselig kan det dukke opp uforutsette ting.

Hjertestarter i Grendehuset
For en tid tilbake tok Joakim Fjerdingøy kontakt og lurte på om vi hadde hjertestarter i Grendehuset. Måtte innrømme at vi ikke hadde tenkt så nøye over dette (i alle fall ikke det ny styret). OK. «Da ska æ skaff de» var tilbakemeldingen fra Joakim.
Som sagt så gjort. Gjennom utdanninga viste han om IF sitt Trygghetsfond. Han skrev en godt begrunna søknad om hvorfor det burde være en hjertestarter i Grendehuset. IF syntes argumentene var gode og sa ja til søknaden. Trygghetsfondet ble oppretta i 2015. De har hittil mottatt 5.422 søknader og innvilga 624 tiltak ( 7,1 mill. kr.) At søknaden til Joakim «smatt» gjennom nåløyet viser at han la litt «energi» i søknaden. Vi takker for supert engasjement.

Hjertestarteren ble levert på onsdag og er snart klar til bruk. Den er sjølforklarende i bruk. Oppstår en situasjon – Ikke nøl med å ta den i bruk! Dersom det er større arrangementer utenfor huset hvor det er lurt å ha hjertestarter i beredskap – Ta kontakt med Grendehuset v. Gunnar Binde eller Per Arne Aasen.

WIFI i grendehuset
Grendehuset har etablert egen tilgang til Internett. Det heter «KvamGrendehus» og er et sikret nett. Tilgangen er tenkt brukt i forbindelse med møtevirksomhet og arrangementer hvor det er behov for det. Leietakerne får instruksjoner ved bestilling av møterom.

Vi minner om at Grendehuset har tilrettelagt for bruk av «prosjektorer» i både «Stor- og Liss-sal» samt Teleslynge. (Bruksanvisninger er under utarbeidelse)

Tips oss!

Send oss en melding hvis du ønsker å publisere eller ta opp noe her på kvamssida.no

Send epost her

Kommende hendelser

Ingen hendelser

Les Bygdekontakt

               Bygdekontakt liten

Tilbud fra Coopen

Kalender

August 2017
M T O T F L S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Innlogging